TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Salomon, Benjamin Lewis

    Geboortedatum:
    1 september 1914 (Milwaukee/Wisconsin, Verenigde Staten)
    Overlijdensdatum:
    7 juni 1944 (Eiland Saipan, Marianen)
    Nationaliteit:
    Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

    Biografie

    Benjamin Lewis Salomon werd op 1 september 1914 geboren in Milwaukee. Hij volgde zijn schoolopleiding aan de Shorewood High School en de Marquette University, maar maakte zijn universitaire opleiding af aan de University of Southern California. In 1937 studeerde hij af in tandheelkunde en startte zijn eigen tandartsenpraktijk.

    in 1940 ging hij in militaire dienst. Via de Army Dental Corps kwam hij als Regimental Dental Officer terecht bij 105th Infantry Regiment, 27th Infantry Division. bij de invasie van Saipan, nam hij vrijwillig het werk waar van de arts van het 2nd Battalion, die gewond was geraakt. Op 7 juli 1944 vielen Japanse militairen de operatietent van de eenheid binnen, waarbij Benjamin Salomon tijdens de verdediging van de gewonden om het leven kwam.

    Bevorderingen:
    1940: Private;
    14 augustus 1942: 1st Lieutenant;
    1944: Captain.

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Captain (Kapitein)
    Eenheid:
    2nd Battalion, 105th Infantry Regiment, 27th Infantry Division "New York", U.S. Army
    Toegekend op:
    28 december 2001
    Voordracht:
    "Vanwege opvallende moed en onversaagdheid met gevaar voor eigen leven boven en voorbij het noodzakelijke voor de dienstuitvoering. Captain Ben L. Salomon diende op Saipan, in de Marianen op 7 juli, 1944, als chirurg voor het 2d Battalion, 105th Infantry Regiment, 27th Infantry Division. Het 1ste en 2de bataljon van het regiment werden aangevallen door een geschatte overmacht van tussen de 3.000 en 5.000 Japanse soldaten. Het was een van de grootste aanvallen in de Pacific gedurende de Tweede Wereldoorlog. Hoewel beide eenheden fel vochten werd de buitenste linie van het bataljon al snel doorbroken en er vielen vele gewonden. In de eerste minuten van de aanval kwamen ongeveer 30 gewonde soldaten lopend, kruipend of werden gedragen naar Capt. Salomon’s hulppost en de kleine tent raakte snel overvol met gewonden. Toen de linie onder de voet werd gelopen, werd het voor Capt. Salomon steeds moeilijker om aan de gewonden te werken. Hij zag toen hoe een Japanse soldaat een van de gewonden die buiten de tent lag met zijn bajonet doorstak. Vurend vanuit een knielende positie doodde Capt Salomon snel de vijandelijke soldaat. Terwijl hij zijn aandacht weer op de gewonden richtte, verschenen er nog twee Japanse soldaten in de ingang van de tent. Terwijl deze soldaten werden gedood, kropen er vier anderen onder het tentdoek door. Capt. Salomon stormde op ze af, schopte het mes uit handen van een van hen, schoot een ander neer en doorstak een derde met een bajonet. Capt. Salomon beukte een vierde vijandelijke soldaat in zijn maag en een gewonde kameraad schoot hem toen neer. Zich bewust van de ernst van de situatie gaf Capt. Salomon de gewonden bevel zo goed en zo kwaad als dat ging naar het veldlazaret te gaan terwijl hij ondertussen probeerde de vijand op afstand te houden tot ze weg waren. Capt. Salomon greep daarna het geweer van een van de gewonden en rende de tent uit. Nadat hij vier man had gedood die achter een mitrailleur zaten nam Capt. Salomon het wapen over. Toen zijn lichaam later werd gevonden, lagen er 98 Japanners op een hoop voor zijn stelling. Capt. Salomon’s uitzonderlijke heldenmoed en plichtsbesef passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten en strekken hem, zijn eenheid en het Amerikaanse leger tot grote eer."

    Postuum toegekend.
    Overhandigd aan Dr. Robert West (USC Dental School) op 1 mei 2002.
    Medal of Honor - Army (MoH)

    Bronnen

    Foto