TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Terzi, Joseph Anthony

Geboortedatum:
augustus 1919 (Hoboken/New Jersey, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
26 december 1943 (West New Britain, Papua Nieuw-Guinea)
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Manila
Vak: N. Rij: 11. Graf: 148.
Dienstnummer:
0-8923
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein der Mariniers)
Eenheid:
Company K, 3rd Battalion, 1st Marine Regiment, 1st Marine Division "The Old Breed", U.S. Marine Corps
Toegekend op:
13 september 1944
Aanbeveling:
Wegens buitengewoon heldendom en opmerkelijke prestaties, dienend als bevelvoerend officier van Company K, Third Battalion, First Marines, FIRST Marine Division, in actie tegen vijandelijke Japanse troepen op Kaap Gloucester op New Britain op 26 december 1943. Captain Terzi was er zich van bewust dat de aard van het terrein een sterke frontale aanval noodzakelijk maakte toen zijn rechter aanvalscompagnie afgestopt werd door geconcentreerd vijandelijk vuur van geweren en mitrailleurs. Hij stelde zijn bataljonscommandant op de hoogte van de situatie en leidde toen zijn mannen dapper in een felle frontale aanval, dapper vechtend tot hij door Japans vuur werd gedood. Hij inspireerde zijn mannen de aanval heldhaftig voort te zetten tot alle vijandelijke tegenstand volledig was neergeslagen. Zijn krachtige initiatief, zijn onwankelbere moed in momenten van groot gevaar en zijn onwankelbare plichtsbesef kwamen overeen met de beste tradities van de Amerikaanse Marine. Hij offerde dapper zijn leven voor zijn land.

SPOT AWARD, Commander, 7th Fleet: Serial 1291
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Second Lieutenant (Tweede Luitenant der Mariniers)
Eenheid:
Company K, 3rd Battalion, 1st Marine Regiment, 1st Marine Division "The Old Breed", U.S. Marine Corps
Aanbeveling:
Wegens opvallende dapperheid en onverschrokkenheid, dienend bij Company K, Third Battalion, First Marines, FIRST Marine Division, in actie tegen vijandelijke Japanse troepen in de Tenaru sector op Guadalcanal op de Solomoneilanden van 13 tot 17 september 1942. Nadat hij in de nacht van 13 september een luisterpost had opgezet, meldde 2nd Lieutenant Terzi zich vrijwillig om met vijf man achter te blijven, het vuur te openen en zich op een meer gunstige positie terug te trekken en gaf zijn enige wapen aan een man wiens mitrailleur blokkeerde. Toen ze weer door een grote troepenmacht werden omsingeld en evacuatie nodig was vertelde hij elke man hoe hij de frontlinie moest bereiken met als gevolg dat vier van zijn mannen veilig terugkwamen en veel informatie werd verkregen en gebruikt.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen