TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Symmes, John C. C.

Geboortedatum:
19 augustus 1917 (Berlijn/Brandenburg, Duitsland)
Overlijdensdatum:
1 februari 1968
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Woonde in Lake Wales, Florida in de Verenigde Staten.
Lieutenant John C.C. Symmes vloog bij VF-21 en VF-15 en behaalde totaal 10,5 luchtoverwinningen.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (junior grade)
Eenheid:
VF-15, U.S.S. Essex (CV-9), U.S. Navy
Voordracht:
"De president vand e Verenigde Staten, heeft het genoegen om het Navy Cross uit te reiken aan John C.C. Symmes, Lieutenant, Junior Grade, U.S. Navy (Reserve), voor buitengewone heldendom in operaties tegen de vijand terwijl hij diende als piloot van een marine jachtvliegtuig gestationeerd op vliegdekschepen, bij Fighting Squadron FIFTEEN (VF-15), aan boord van de U.S.S. Essex (CV-9), in actie tegen Japanse troepen terwijl men was opgedragen om een aanval uit te voeren tegen vijandelijke jagers in de omgeving van Formosa op 12 oktober 1944."
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (junior grade)
Eenheid:
Fighter Pilot VF-15, U.S.S. Essex (CV-9), U.S. Navy
Voordracht:
"De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen om een gouden ster te overhandigen ter uitreiking van een tweede Navy Cross aan John C.C. Symmes, Lieutenant, Junior Grade, U.S. Navy (Reserve), vanwege buitengewoon heldendom in operaties tegen de vijand terwijl hij diende als piloot van een op vliegdekschepen gestationeerd marine jachtvliegtuig bij Fighting Squadron FIFTEEN (VF-15), aan boord van de U.S.S. ESSEX (CV-9), in actie tegen vijandelijke Japanse troepen op de Filippijnse eilanden tijdens de Slag om Leyte op 25 oktober 1944. Zijn buitengewone heldenmoed en vastberaden vakmanschap waren ten alle tijden inspirerend en in overeenstemming met de hoogste tradities bij de dienst van de United States Navy."

Uitgereikt als gouden ster voor op het lint van de eerste Navy Cross.
Navy Cross

Bronnen

Foto