TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Newhafer, Richard L.

Geboortedatum:
6 maart 1921
Overlijdensdatum:
12 oktober 1974
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Richard Newhafer heeft drie luchtoverwinningen op zijn naam staan en was bovendien mede verantwoordelijk voor het laten zinken van het Japanse slagschip Ise.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (junior grade) (Luitenant-ter-Zee 2e Klasse (junior))
Eenheid:
6th Fighting Squadron (VF-6), U.S.S. Hancock (CV-19), 2nd Carrier Task Force, U.S. Navy
Toegekend op:
26 september 1945
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika heeft het genoegen een Navy Cross toe te kennen aan Lieutenant, Junior Grade Richard L. Newhafer (NSN: 0-278461), United States Naval Reserve, wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens operaties tegen de vijand, dienend als piloot van een Navy Fighter Plane van Fighting Squadron SIX (VF-6), aan boord van de U.S.S. HANCOCK (CV-19), in een aanval op kapitale eenheden van de vijandelijke vloot waaronder carriers, kruisers en destroyers in de haven van Kure in Japan op 25 juli 1945. Ondanks een wolkenlaag die het doel volledig bedekte en ondanks het feit dat de doel coördinator de aanval afblies en de jachtvliegtuigen vanwege het weer naar andere doelen stuurde, werd de aanval uitgevoerd door een kleine opening in de bewolking, gemaakt door luchtdoelbatterijen. Onder intens afweervuur viel hij een in rook gehuld vijandelijk slagschip aan. Zijn deskundigheid en moed waren steeds in overeenstemming met de beste tradities van de Amerikaanse Marine.

Commander 2d Carrier Task Force Pacific: Serial 01942
Navy Cross

Bronnen