TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Lynch, Frank C.

Geboortedatum:
27 oktober 1914 (Benedict/Kansas, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Commander
Eenheid:
U.S.S. Harder (SS-257)
Samenvatting:
Wegens moed en onverschrokkenheid en opmerkelijke dienst in het kader van zijn beroep van Executive Officer van de USS HARDER (SS-257) op de VIJFDE oorlogspatrouille van die boot in de periode tussen 26 mei en 21 juni 1944 in door de vijand gecontroleerde wateren in de zuidwestelijke Pacific. Door zijn ervaring en heldere oordeel hielp Lt. Cdr. Lynch zijn boot veilig naar de haven terug te brengen. Zijn optreden gedurende deze periode vormde een inspiratie voor zijn officieren en manschappen en paste binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Commander
Eenheid:
U.S.S. Haddo (SS-255)
Samenvatting:
Wegens moed en onverschrokkenheid en opmerkelijke dienst in het kader van zijn beroep van Executive Officer van de USS HADDO (SS-255) op de ACHTSTE oorlogspatrouille van die boot in de periode tussen 28 oktober en 27 december 1944 in door de vijand gecontroleerde wateren in de Pacific. Door zijn ervaring en heldere oordeel bracht Lt. Cdr. Lynch zijn boot veilig naar de haven terug. Zijn optreden gedurende deze periode vormde een inspiratie voor zijn officieren en manschappen en paste binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Tweede Navy Cross verkregen als Gouden Ster te dragen op het lint van het eerste Navy Cross.
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Commander
Eenheid:
U.S.S. Haddo (SS-255)
Samenvatting:
Wegens moed en onverschrokkenheid en opmerkelijke dienst in het kader van zijn beroep van Executive Officer van de USS HADDO (SS-255) op de NEGENDE oorlogspatrouille van die boot in de periode tussen 16 mei en 16 juli 1945 in door de vijand gecontroleerde wateren in de Oost-Chinese Zee. Door zijn ervaring en heldere oordeel bracht Lt. Cdr. Lynch zijn boot veilig naar de haven terug. Zijn optreden gedurende deze periode vormde een inspiratie voor zijn officieren en manschappen en paste binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Derde Navy Cross verkregen als een tweede Gouden Ster voor op het lint van de eerste Navy Cross.
Navy Cross

Bronnen

  • - Sterner C.D., Recipients of The Navy Cross, 1916 - Present
    - Home of Heroes

Foto