TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Lester, Kenna M.

Geboortedatum:
4 december 1915 (Bud Mountain/West Virginia, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal
Eenheid:
U.S. Army
Voordracht:
"De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen om de Navy Cross te overhandigen aan Kanna M. Lester (35283249), Staff Sergeant (then Corporal), U.S. Army, voor buitengewone moed tijdens een actie tegen de vijand terwijl zijn eenheid was ingedeeld bij een Marine regiment in het gebied van de rivier de Torokina, Bougainville, Britse Solomon eilanden op 18 december 1943. Sergeant Lester was de leider van een verkennings patrouille, uitgezonden naar voren van onze linies om de sterkte, locatie en objecten van de Japanse posities te bepalen. Vanwege de dichte jungle begroeiing, raakte de patrouille in een vijandelijke positie, ingegraven in goed gecamoufleerde bunkers en schutterputten, waar men van drie kanten onder vuur kwam te liggen. Hoewel de patrouille dekking kon zoeken voordat de vijand het vuur had geopend, was het duidelijk dat de Japanners de aanwezigheid hadden ontdekt.
Sergeant Lester verzocht en kreeg toestemming van de patrouille bevelhebber om een afleiding te veroorzaken. Hij kroop door de jungle naar de achterzijde van de vijandelijke posities en op slechts 2,5 meter van een Japanse bunker, seinde zijn manschappen te beginnen met hun terugtrekking, en gooide toen granaten in de positie recht tegenover hem. Twee overlevenden die net uit de bunker kwamen dodde hij en vervolgens leverde hij snel en zuiver vuur af in de andere vijandelijke versterkingen, aldus de aandacht wegtrekkend van zijn kameraden die zich zonder verliezen konden terugtrekken. Sergeant Lester, hoewel drie maal gewond, bleef op zijn positie tot de patrouille de veiliheid had bereikt, waarop hij zijn actie afbrak en zich bij de eenheid voegde. Zijn moed, agressiviteit en heldhaftige toewijding aan de dienst zorgden ervoor dat zijn patrouille de missie succesvol kon afsluiten en zijn acties waren in overeenstemming met de hoogste tradities binnen de United States Armed Forces."
Navy Cross

Bronnen

  • Foto 1: Larry P. Green
  • - Sterner C.D., Recipients of The Navy Cross, 1916 - Present
    - Home of Heroes

Foto