TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kenyon, Karl Walton

Geboortedatum:
23 februari 1918 (La Jolla/Californië, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
27 maart 2007
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Karl Kenyon bezocht van 1936 tot 1940 het Pomona College en ging in 1941 naar de Cornell University om zijn Masters degree te halen. Karl academische studies eindigden toen hij voor militaire dienst werd opgeroepen. Tijdens WO 2 diende hij in de Pacific als marinevlieger aan boord van de U.S.S. Sangamon waar hij 97 missies vloog. Hij werd boven het eiland Leyte op de Filippijnen neergeschoten en uit zee gered. Na zijn eervol ontslag in de rang van Lieutenant Commander begon hij onderzoek te doen naar vogels en zeezoogdieren en werd lid van de American Ornithologists Union en erelid van de Society for Marine Mammalogy.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (Luitenant-ter-Zee 2e Klasse)
Eenheid:
Composite Squadron 37/U.S.S. Sangamon
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika heeft het genoegen het Navy Cross toe te kennen aan Lieutenant (Lieutenant unior Grade) Karl Walton Kenyon, United States Naval Reserve wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen de vijand, dienend als piloot van een torpedobommenwerper van de marine bij Composite Squadron THIRTY-SEVEN (VC-37), aan boord van de U.S.S. SANGAMON (CVE-26), in actie tegen vijandelijke Japanse troepen tijdens de slag in de Golf van Leyte op 24 oktober 1944. Lieutenant Kenyon onderschepte een vloot van 27 Japanse bommenwerpers die de ankerplaats van onze transportschepen in de golf naderde, schhot vier middelzware bommenwerpers neer en beschadigde, ondanks luchtafweervuur en tegenstand van jagers, nog drie andere en droeg daarmee aanzienlijk bij aan het succes van onze troepen in dat gebied. Zijn superieure vliegkunst en dappere plichtsbesef pasten binnen de hoogste tradities van de Marine van de Verenigde Staten van Amerika.

General Orders: Commander 7th Fleet: Serial 0815 (February 22, 1945)
Action Date: October 24, 1944
Navy Cross

Bronnen

Foto