TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Keiningham, Jack

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal der Mariniers)
Eenheid:
2nd Battalion, 6th Marine Regiment, 2nd Marine Division "The Silent Second", U.S. Marine Corps
Aanbeveling:
Wegens opvallende moed en onverschrokkenheid dienend bij het Second Battalion, Sixth Marines, SECOND Marine Division, in actie tegen vijandelijke Japanse troepen op Saipan in de Marianen op 15 juli 1944. Cpl Keiningham wachtte met vuren tot een naderende vijandelijke tank binnen tien meter van zijn schuttersput kwam, sprong op, vuurde een anti-tankgranaar af en plaatste een voltreffer op de koepel. Door zijn snelle en dappere actie, het stoppen en uitschakelen van de tank en zijn hulp bij het uitschakelen van de bemanning die probeerde te ontsnappen, droeg hij aanzienlijk bij aan het redden van de levens van veel van zijn kameraden. Zijn moed, dappere strijdgeest en plichtsbesef kwamen overeen met de beste tradities van de Amerikaanse Marine.

Commanding General, Fleet Marine Force Pacific: Serial 22939
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal der Mariniers)
Eenheid:
2nd Battalion, 6th Marine Regiment, 2nd Marine Division "The Silent Second", U.S. Marine Corps
Aanbeveling:
Wegens buitengewoon heldendom en plichtsbesef, dienend bij het het Second Battalion, Sixth Marines, SECOND Marine Division, in actie tegen vijandelijke Japanse troepen op Saipan in de Marianen op 16 juli 1944. Toen een 37mm kanon voor onze linies werd uitgeschakeld tijdens een felle tegenaanval waarbij de hele bemanning gedood of gewond werd, rende Cpl Keiningham naar zijn commandopost, haalde munitie op en het felle vuur trotserend keerde hij terug naar het kanon. Ondanks dat hij dat type geschut niet kende, bediende hij het toch en vuurde acht schoten af waarmee hij veel vijanden doodde tot hij zodanig gewond raakte dat hij moest worden afgevoerd. Zijn moed, initiatief en onwankelbaar plichtsbesef strekken hem en de Amerikaanse Marine tot de hoogste eer.

SPOT AWARD, Fleet Marine Force Pacific: Serial 22939
Navy Cross

Bronnen

Foto