TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Higgins, John Martin

Geboortedatum:
13 augustus 1899 (Madison/Wisconsin, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: NSN: 0-57597.

Voor zijn verdiesnte na de Tweede Wereldoorlog ontving John Higgons eveneens de Navy Distinguished Service Medal.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Commander
Eenheid:
Destroyer Division 23 (DesDiv-23)
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijke heldenmoed en opmerkelijk dienstbetoon in het kader van zijn beroep van commandant van Destroyer Division 23 ( DesDiv-23), betrokken bij operaties rond de New Georgia eilanden tegen vijandelijke Japanse troepen in het gebied rond de Solomon eilanden van 30 juni tot 13 juli 1943.
Ondanks herhaalde aanvallen door vijandelijke vliegtuigen, onderzeeërs en kustbatterijen, leidde Cdr. Higgins zijn schepen met zo’n opvallende vaardigheid dat de transportschepen konden lossen en zonder averij terugkeren. Cdr. Higgins, deelnemend aan de tweede Slag om de Golf van Kula in de nacht van 12 op 13 juli, betoonde agressief en briljant leiderschap, daarbij wezenlijk bijdragend aan de totale vernietiging van vier en vermoedelijk zes vijandelijke schepen. Het optreden van Cdr. Higgins tijdens die actie paste binnen de hoogste tradities van de Marine van de Verenigde Staten.
Navy Cross

Bronnen

Foto