TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hankins, Joseph F.

Geboortedatum:
(Vernon/Alabama, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
3 oktober 1944 (Eiland Peleliu, Palau)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Colonel (Luitenant-kolonel)
Eenheid:
3rd Battalion, 1st Marine Regiment, 1st Marine Division "The Old Breed", U.S. Marine Corps (3rd Battalion, 1st Marine Regiment, 1st Marine Division "The Old Breed", U.S. Marine Corps)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Navy Cross toe te kennen aan Joseph F. Hankins (0-5534), Lieutenant Colonel, U.S. Marine Corps (Reserve), wegens uitzonderlijke heldenmoed en opmerkelijk dienstbetoon, dienend als bevelvoerend officier van het Third Battalion, First Marines, First Marine Division, in actie tegen vijandelijke Japanse troepen op Kaap Gloucester op New Britain tussen 26 en 31 december 1943. Lt.Col. Hankins weerstond verwoestend vuur uit vijandelijke kleine wapens, mitrailleurs, mortieren en lichte kanonnen en voerde moedig zijn bataljon aan in een felle aanval op drie zwaar versterkte Japanse stellingen en bleef hardnekking in een ongedekte positie om de aanval te leiden en zijn mannen voor maximaal effect in te zetten. Door zijn briljante en bezielende leiding in de frontlinie stelde hij zijn eenheden in staat alle drie de vijandelijke versterkingen te veroveren, talloze vijandelijke wapens buit te maken en meer dan 600 vijanden te doden met slechts weinig verliezen voor zijn commando. Lt. Col. Hankins’ onverwoestbare vechtlust en onbevreesde plichtsbetrachting onder groot gevaar pasten binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.
Navy Cross

Bronnen

Foto