TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Haberman, Roger Anthony

Geboortedatum:
17 maart 1916
Overlijdensdatum:
2 februari 2005
Dienstnummer:
0-9402
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
First Lieutenant (Eerste Luitenant der Mariniers)
Eenheid:
Marine Fighting Squadron 121 (VMF-121), Marine Aircraft Group 14 (MAG-14), U.S. Marine Corps Aviation, U.S. Marine Corps
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom en opmerkelijke prestaties in het kader van zijn beroep van divisieleider en piloot van Marine Fighting Squadron ONE HUNDRED TWENTY-ONE (VMF-121), Marine Air Group FOURTEEN (MAG-14), FIRST Marine Aircraft Wing, in luchtgevechten tegen vijandelijke troepen boven de Solomoneilanden in de periode van 9 oktober 1942 tot 22 januari 1943.
De leiding van Lt. Haberman was zo vaardig en gedurfd dat gedurende die periode zijn sectie van acht vliegtuigen 68 vijandelijke toestellen neerschoot, Lt. Haberman nam er zelf zeven voor zijn rekening. Bij een gelegenheid, nadat hij gewond was geraakt, keerde hij naar het gevecht terug en schoot een vijandelijke bommenwerper neer. Zijn moedige optreden en agressieve leiding pasten binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.
Navy Cross

Bronnen

Foto