TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gentile, Ernest John

Geboortedatum:
16 november 1909 (Boston/Massachusetts, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Machinist’s Mate First Class
Eenheid:
Demolition Party U.S.S. Cherokee (AT-66)
Voordracht:
"Vanwege buitengewoon heldendom en toeweiding tot de dienst als lid van een vernilingsploeg verbonden aan de U.S.S. Cherokee (AT-66) tijdens de aanval op en de bezetting van Frans Marokko van 8 tot 11 november 1942. Aangesteld met de uitermate zware taak om door een vijandelijke versperring te knippen zodat de U.S.S. Dallas de Sebou rivier kon opvaren om aanvallers aan land te zetten bij een strategisch vliegveld, gingen Machinist's Mate First Class en zijn maten in de nacht van 9 november voorwaards met sterke vastberadenheid naar hun doel.
Ondanks de zware branding wist hij met zijn kameraden vakbekwaam en moedig de zware taak te volbrengen om de kabels in de monding van de rivier door te knippen terwijl het geschut van het Franse fort vuurde. De vijandelijke aanval beantwoordend tot men buiten bereik was, wisten Machinist's Mate First Class Gentile en de overigen, ondanks het feit dat zware folven hun boot teisterden, zich in vieligheid te brengen. Zijn bijdrage tijdens de gehele operatie was in overeenstemming met de hoogste tradities van de Marine van de Verenigde Staten."
Navy Cross

Bronnen

  • - Sterner C.D., Recipients of The Navy Cross, 1916 - Present
    - Home of Heroes

Foto