TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fort, George Hudson

Geboortedatum:
23 augustus 1891 (Lumpkin/Georgia, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
21 juli 1975
Begraven op:
Arlington National Cemetery
Vak: 11. Graf: 42-2.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. North Carolina (BB-55), U.S. Navy
Aanbeveling:
Wegens buitengewoon heldendom en opmerkelijke prestaties in het kader van zijn beroep van bevelvoerend officier van het slagschip U.S.S. North Carolina (BB-55) in actie tegen vijandelijke Japanse troepen tijdens de slag om de Solomoneilanden op 24 augustus 1942. Het opmerkelijke leiderschap en de persoonlijke moed, getoond door Schout-bij-Nacht Fort en de grote efficiëncy in de strijd, het vaardige zeemanschap en de dappere vechtlust van zijn commando waren verantwoordelijk voor de aanzienlijke veliezen die aan de aanvallende Japanse squadrons werden toegebracht. Het voorbeeld van vastberadenheid en onbevreesdheid onder vuur, gesteld door Schout-bij-Nacht Fort en de dappere prestaties van zijn schip en bemanning strekken de Amerikaanse Marine tot grote eer.
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Toegekend op:
mei 1944
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten aan de Regering van de Verenigde Staten als Task Group Commander tijdens de verovering van New Georgia in 1943. Schout-bij-Nacht Fort voerde de eenheden onder zijn commando met briljante technische vaardigheid aan en leidde zijn schepen door slecht in kaart gebrachte wateren, zette troepen aan land en leverde ondersteuning bij de bezetting van sterk verdedigde vijandelijke stellingen.

Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 326
Legion of Merit - US Military
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Toegekend op:
juni 1945
Uitgereikt voor:
Operatie Stalemate II
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol en opmerkelijk diensten, in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten als commandant van een aanvalseeenheid voor en tijdens de verovering van Peleliu en Anguar in de Palau eilandengroep tussen juli en oktober 1944. Admiraal Fort was een meester in de amfibische oorlogvoering en leidde de operaties van zijn eenheden met een goede vooruitziende blik en uitmuntende tactische vaardigheden. Admiraal Fort stelde de samenstellende elementen van zijn groep op voor een vastberaden offensief, concentreerde zijn eenheden op de doelen en zette zijn volle vuurkracht in voor een verwoestend en langdurig bombardement waarmee hij de formidale kustverdediging van de vijand zware schade toebracht. Hij zette de grondtroepen met minimale verliezen aan land en leidde zijn troepen en ondersteunende eenheden in een meedogenloze actie op de eilanden waarbij zijn troepen de sterke vijandelijke garnizoenen bestormden en een bittere strijd voerden die uiteindelijk resulteerde in de verovering van deze strategisch belangrijke bases. Gedurende deze periode van intensieve operaties onderscheidde hij zich door zijn ontembare leiding, zijn beslissende gevechtstactieken en zijn koelbloedige moed.

Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 339

Bronnen