TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Ervin, Arthur B. "MuMu'

Geboortedatum:
16 april 1922 (McCurtain/Oklahoma, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
5 juli 1944
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer 285038, U.S. Marine Corps.

Arthur B. Ervin ging op 4 juni 1940 in dienst.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
Company A, 1st Battalion, 24th Marine Regiment, 4th Marine Division "Fighting Fourth", U.S. Marine Corps
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijke heldenmoed en plichtsbesef, dienend bij Company A, First Battalion, Twenty- Fourth Marines, FOURTH Marine Division, in actie tegen vijandelijke Japanse troepen tijdens de invasie van het eiland Namur, Kwajalein atol op 1 februari 1944. Met zijn compagnie oprukkend rond het oostelijk deel van het eiland lokaliseerde Cpl. Ervin vaardig elke vijandelijke versterking in dit operatiegebied en leidde de aanval daarop. Hoewel hij tijdens een een-mansaanval op een vijandelijk mitrailleurnest gewond raakte, keerde hij terug om een aanval in te zetten op een bemande bunker en nadat hij naar een gevaarlijk ongedekte positie op het dak was geklommen, vuurde hij onmiddellijk een salvo geweervuur in een dichtbij gelegen loopgraaf en moedigde zijn mannen aan hun aanval door te zetten. Toen hij voor een tweede keer pijnlijk gewond raakte, weigerde hij moedig dat anderen gevaar liepen als ze naar voren wilden komen om te helpen en nadat hij zich in veiligheid had gebrachten en zijn wonden verbonden trok hij zich pas op bevel van zijn bevelvoerend officier terug. Zijn vastberaden vechtlust en bezielende uitvoering van zijn plicht gedurende deze felle gevechten strekken Cpl. Ervin en de Amerikaanse Marine tot de hoogste eer.

SPOT AWARD, Commander in Chief Pacific Forces: Serial 2788.
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant (Sergeant der Mariniers)
Eenheid:
Mortar Section, 1st Battalion, 24th Marine Regiment, 4th Marine Division "Fighting Fourth", U.S. Marine Corps
Aanbeveling:
Wegens waardevolle prestaties als leider van een mortiersectie, dienend bij het First Battalion, Twenty-Fourth Marines, Fourth Marine Division, tijdens de bezetting van door de vijand bezette Saipan op de Marianeneilanden op 20 juni 1944. Terwijl hij een patrouille leidde tegen een goed georganiseerd Japans weerstandsnest dat de hoofdmacht links had laten liggen trok Sgt. Ervin onbevreesd en met vastberaden agressie tegen de vijand op en schakelde alle tegenstand uit zonder verliezen voor zijn eigen patrouille. Met zijn resolute leiding en onverwoestbare vechtlust droeg Sgt. Ervin aanzienlijk bij aan de voltooïng van een gevaarlijke missie en zijn vurige plichtsbetrachting paste binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.
Bronze Star  Medal (BSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Tweede Purple Heart toegekend al een gouden ster te dragen op het lint van de eerste Purple Heart.
Purple Heart
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Verkregen met één campagnester.
Asiatic-Pacific Campaign Medal

Bronnen

Foto