TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Ebert, Walter Gale

Geboortedatum:
2 augustus 1909
Overlijdensdatum:
20 juni 1990
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Commander (Kapitein-Luitenant-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Scamp (SS-277), U.S. Navy
Toegekend op:
17 juni 1943
Aanbeveling:
Wegens dapperheid en onverschrokkenheid in actie tegen de vijand gedurende de 1ste en 2de oorlogspatrouille van de U.S.S. Scamp (SS-277) van 1 maart tot 4 juni 1943. Als bevelvoerend officier manoeuvreere hij gedurfd en deskundig zijn boot in positie van waaruit hij de vijand agressief aanviel; hij bracht een waardevolle koopvaarder, omgebouwd tot watervliegtuig moederschip van 6.853 ton tot tot zinken en beschadigde 3 andere schepen tot een totaal van 13.174 ton. Verder, ondanks zware en hardnekkige vijandelijke tegenmaatregelen ging hij deskundig met zijn boot om ter voorkoming van schade en bracht haar veilig naar de haven terug. Zijn acties en optreden pasten binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Commander 7th Fleet: Serial 0066
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Commander (Kapitein-Luitenant-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Scamp (SS-277), U.S. Navy
Toegekend op:
22 augustus 1943
Legion of Merit - US Military
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten aan de Regering van de Verenigde Staten van Amerika. Tijdens de 3de oorlogspatrouille van de U.S.S. Scamp (SS-277) van 22 juni tot 6 augustus 1943 in de zwaar bewaakte vijandelijke wateren rond de Solomon en Bismarck eilanden bracht Commander Ebert, bevelvoerend officier, gedurfd en kundig zijn boot in positie van waaruit hij bij elke gelegenheid agressief aanviel en een grote vijandelijke duikboot tot zinken bracht en een waardevolle tanker zwaar beschadigde. Verder, gedurende een groot deel van deze patrouille waarin de Scamp was ingezet als verkenner ondernam hij een vastberaden en grondige zoektocht naar vijandelijke schepen waarmee hij aanzienlijk bijdroeg aan het succes van de Geallieerde operaties op de Solomoneilanden. Bovendien, ondanks sterke en hardnekkige tegenmaatregelen van de vijand ging hij vaardig met zijn boot om teneinde schade te voorkomen en bracht haar veilig naar de haven terug. Zijn acties en optreden pasten binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine. Commander Ebert is gerechtigd tot het dragen van de Combat V.
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Commander (Kapitein-Luitenant-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Scamp (SS-277), U.S. Navy
Toegekend op:
13 november 1943
Navy Cross
Aanbeveling:
Wegens buitengewoon heldendom in het kader van zijn beroep van bevelvoerend officier van de U.S.S. Scamp (SS-277) op de 4de oorlogspatrouile van die boot in door de vijand beheerste wateren van de Bismarckzee in de periode van 2 september tot 1 oktober 1943. Commander Ebert manoeuvreerde zijn boot in posities van waaruit hij de vijand herhaaldelijk aanviel en bracht 2 Japanse schepen van in totaal 15.100 ton tot zinken en bracht een duikbootjager van 500 ton waarschijnlijk tot zinken. Niet afgeschrikt door sterke en vastberaden vijandelijke tegenmaatregelen zoals dieptebommen en kanonvuur – op een bepaald moment dreigde zijn boot zelfs te zinken - zette hij bij elke gelegenheid dapper en onophoudelijk zijn aanvallen op de vijand door en bracht zijn boot veilig naar de basis terug. Zijn optreden tijdens deze patrouille was een voortzetting van zijn illustere loopbaan en past binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Commander 7th Fleet: Serial 02261
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Commander (Kapitein-Luitenant-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Scamp (SS-277), U.S. Navy
Toegekend op:
13 december 1945
Silver Star Medal (SSM)
Aanbeveling:
Wegens opvallende dapperheid en onverschrokkenheid in actie bij het uitvoeren van zijn taak als bevelvoerend officier van de U.S.S. Scamp (SS-277) tijdens de 5de oorlogspatrouille van die boot in door de vijand beheerste wateren van 22 oktober tot 26 november 1943. Tijdens een reeks moedige aanvallen op koopvaarders en oorlogschepen met sterke escortes, toonde Commander Ebert grote vaardigheid en agressie en slaagde erin ongeveer 20.500 ton vijandelijke scheepsruimte tot zinken te brengen of te beschadigen. Bovendien werd een gevaarlijke bijzondere missie met succes volbracht. Zijn kalmte en grote plichtsbesef stelden hem in staat alle vijandelijke tegenmaatregelen te ontwijken en zijn boot veilig naar de haven terug te brengen. Zijn optreden tijdens de hele patrouille vormde een inspiratie voor de officieren en manschappen op zijn boot en pasten binnen de hoogste tradities vanm de Amerikaans Marine.

Commander Submarine Forces Pacific: Serial 4364 (Gold Star in lieu)
China Service Medal - Navy and Marine Corps
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

1 silver campaign star
Asiatic-Pacific Campaign Medal
National Defense Service Medal (NDSM)

Bronnen