TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Heath, William

Dienstnummer:
2620653
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Guardsman (Soldaat)
Eenheid:
5 Battalion Grenadier Guards
Toegekend op:
15 juni 1944
Aanbeveling:
Tijdens de operaties in het Anzio bruggenhoofd was deze Guardsman Brenschutter in No 9 Platoon en was steevast een inspiratie en voorbeeld voor het peloton.
Bij een gelegenheid, toen het peloton zwaar werd aangevallen bleef hij met zijn Bren vuren met zo’n goede uitwerking dat een vijandelijk peloton dat de flank bedreigde geheel uit elkaar werd geslagen; er vielen 15 doden.
Later, in een nacht van aanhoudende Duitse aanvallen, kwam hij uit zijn loopgraaf en kroop naar de positie om de vijand onder vuur te nemen.
Alleen door volledige minachting voor eigen veiligheid kon deze Guardsman met zijn wapen zulke goede resultaten bereiken.
Bij een andere gelegenheid, in de nacht van 9 februari was Guardsman Heath door zijn koelbloedigheid en de grote vaardigheid waarmee hij zijn Bren bediende grotendeels verantwoordelijk voor het afslaan van twee aanvallen op zijn peloton.

WO 373/6/204
Military Medal (MM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Met "8th ARMY" gesp.
Africa Star

Bronnen

Foto