Algemeen

TracesOfWar.com is ťťn van de projecten van STIWOT. Deze website biedt een overzicht van aan de Tweede Wereldoorlog gerelateerde bezienswaardigheden, begraafplaatsen, monumenten en musea in Europa en daarbuiten. Naast de nodige informatie die bij bezienswaardigheden kan worden opgevraagd, kan de bezoeker ook zijn of haar mening geven over de betreffende bezienswaardigheid.
Meer informatie over TracesOfWar.com is te vinden op deze pagina.
STIWOT houdt zich bezig met de informatieverstrekking over de Tweede Wereldoorlog, hoofdzakelijk via internet. Dit doen wij door het ontwikkelen en beheren van diverse websites. Naast TracesOfWar.com heeft STIWOT onder andere Go2War2.nl, Tweede-Wereldoorlog.nl, WW2Awards.com, STIWOTReizen.nl en STIWOTForum.nl in haar beheer. Voor meer informatie over STIWOT en haar activiteiten en websites kunt u de website van de Stichting bezoeken.
TracesOfWar.com wordt volledig onderhouden en bijgewerkt door een enthousiast team van vrijwilligers. Een actueel overzicht van medewerkers vindt u in het medewerkersoverzicht.

Bijdragen aan de website

STIWOT en TracesOfWar.com zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Zo kunt u bij ons bijvoorbeeld aan de slag als schrijver of fotograaf van aan de Tweede Wereldoorlog gerelateerde bezienswaardigheden. Voor meer informatie, kijk hiervoor op het actuele vacatureoverzicht of neem contact met ons op via het contactformulier.
Niet iedereen kan voldoende tijd inruimen om mee te werken aan dit internetproject. Wilt u ons toch steunen dan kunt u donateur worden van STIWOT. Uw financiŽle bijdrage maakt de verdere ontwikkeling van TracesOfWar.com mede mogelijk. Meer informatie, waaronder de donateurvoordelen, vindt u op de informatiepagina voor donateurs op de website van STIWOT. Ook uw bedrijf kan onze website en stichting ondersteunen, hiervoor kunt u informatie vinden op de STIWOT-website of contact opnemen met de bestuursverantwoordelijke op het gebied van sponsoring.

Inhoud van de website

TracesOfWar.com kan onmogelijk alle Tweede Wereldoorlog gerelateerde bezienswaardigheden geregistreerd hebben. Desondanks streeft men naar zo volledig mogelijke informatie. Mocht u het idee hebben dat er een belangrijke bezienswaardigheid ontbreekt, dan kunt u hiervan melding maken bij ons. Op de website van TracesOfWar.com is er de mogelijkheid een reeds nog niet toegevoegde bezienswaardigheid te melden. Dat kan via het contactformulier.
TracesOfWar.com probeert zo compleet mogelijk te zijn. Mocht de informatie toch bij bezienswaardigheden niet compleet zijn, dan zouden wij graag hiervan op de hoogte gebracht worden d.m.v. ons contactformulier.


Actuele bezoekersinformatie, zoals entreeprijzen of openingstijden plaatsen wij niet op onze website, aangezien het voor TracesOfWar.com ondoenlijk is om deze informatie actueel te houden. Op de website kunt u, indien van toepassing, een doorverwijzinglink vinden, waar de actuele informatie opgevraagd kan worden.

Vragen over actuele bezoekersinformatie kunt u stellen aan de betreffende instelling of musea.

Mocht u andere inhoudelijk vragen hebben, dan is het wellicht handig om eerst rond te kijken op het STIWOT Forum. Dit Forum wordt bezocht door een grote groep mensen met interesse in de Tweede Wereldoorlog en de kans is dan ook groot dat uw vraag beantwoord wordt. Ook voor een interessante, niet politieke, aan de Tweede Wereldoorlog gerelateerde discussie is het STIWOT Forum de juiste plek. Dus, heeft u een vraag over de Tweede Wereldoorlog? Wilt u discussiŽren over een bepaald onderwerp? Op ons Forum bent u aan het juiste adres!
Het kan gebeuren dat u tijdens het lezen van een bezienswaardigheid op een spelfout of rare zinsconstructie stuit. TracesOfWar.com kan niet garanderen dat alle informatie op de website foutloos is. U kunt deze fouten aangeven via het meldingsformulier.
Het kan zijn dat u tijdens een bezoek aan onze site op een foutmelding stuit. Ondanks dat wij onze website zorgvuldig onderhouden en testen, kunnen technische fouten niet uitgesloten worden. U kunt de foutmeldingen of Ďbugsí doorgegeven via het contactformulier. Onze technische dienst zal dan spoedig voor een oplossing van dit probleem zorgen.

Extra diensten

Bij TracesOfWar.com wordt gebruik gemaakt van de diensten van Google Maps. Hiervoor heeft TracesOfWar.com de nodige adresgegevens nodig van een bezienswaardigheid. Het kan voorkomen dat een bezienswaardigheid langs een onbekende weg staat of geen straatnummering heeft. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat Google Maps afwijkt van de exacte locatie. Ondanks deze oriŽntatiefout, ligt de werkelijke locatie van de bezienswaardigheid nooit ver van de aangewezen locatie door Google Maps.
Het WOII gehalte geeft aan hoeveel in hoeverre de bezienswaardigheid is gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog. Hoewel deze verhouding niet goed is vast is te stellen, moet dit gehalte als een indicatie worden beschouwd. TracesOfWar.com stelt dit gehalte zelf vast en het is dus op geen enkele manier bindend.

Bezoekersreacties op de website

Iedere reactie op TracesOfWar.com wordt gecontroleerd voordat het geplaatst wordt. Afhankelijk van de werkdrukte wordt de reactie zo spoedig mogelijk toegevoegd. Indien de inhoud van de reactie niet gerelateerd is aan de bezienswaardigheid en/of een voorgaande reactie, zal de reactie niet worden toegevoegd.
Iedere reactie wordt gelijk behandeld en TracesOfWar.com wil graag iedereen zijn mening laten geven over een bezienswaardigheid, alleen moet dit wel op een waardige en op een algemeen beschaafde manier gedaan worden zonder politieke bijbedoelingen.

Een reactie wordt bewerkt of in het uiterste geval verwijderd indien:

- De inhoud te kort is, bijvoorbeeld in een aantal woorden.
- Een vermelding wordt gemaakt van contactinformatie, zoals telefoonnummers, adressen en url's.
- Er gebruik wordt gemaakt van kwetsbare taal.
- Zinnen in hoofdletter worden geschreven of andere afleidende tekstfouten zijn gemaakt.

Indien er op de website reacties staan die naar uw mening niet voldoen aan de bovengenoemde punten, dan kunt u dit aangeven via het meldingsformulier.

Overig

Niet alleen nationaal, maar ook internationaal is er veel interesse voor Tweede Wereldoorlog gerelateerde bezienswaardigheden. TracesOfWar.com streeft naar een tweetalige (Nederlands en Engels) website. Om het geheel in goede banen te leiden, bezoekt het internationale verkeer de url TracesOfWar.com, hetgeen in feite de Engelse tegenhanger is van TracesOfWar.com. Afgezien van de taalverschillen en een wat andere website indeling, kennen deze twee varianten geen inhoudelijke verschillen.
Overige vragen en opmerkingen kunt u aan ons toesturen via het contactformulier. Wij zorgen er vervolgens voor dat uw bericht bij de juiste persoon terecht komt.

Contactgegevens

Meer

Social Media