TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sino-American Cooperative Organization Commemorative Medal

Geleid door Lieutenant General Tail Li, Commandant van het Chinese Nationalistische Veiligheids Bureau, was de Sino-American Cooperative Organization een eenheid bestaande uit Chinese Nationalistische militairen en Amerikaans Marine en Mariniers personeel. De hoogste Amerikaanse officier was Captain Milton Miles van de United States Navy.
De medaille ter herinnering aan deze eenheid werd ingesteld in 1974 door het Taiwanese Ministerie dan Defensie. Meer dan 600 exemplaren werden uitgereikt op een jaarlijkse bijeenkomst van de Sino-American Cooperative Organization in San Diego. De medaille kon worden uitgereikt aan leden van de Sino-American Cooperative Organization die gevochten hebben tegen Japanse troepen op het Chinese vaste land tussen 1942 en 1945.
De medaille is geproduceerd in de vorm van een ster met 28 punten, met een vergrootte, blauwe Maltezer Kruis, over een rode Maltezer Kruis. In het midden bevindt zich een medaillon met de Amerikaanse en de Republikeins Chinese vlag. Door het midden van het medaillon staan twee elkaar schuddende handen als vorm van vriendschap. Op de achterzijde is in het Chinees een inscriptie aangebracht met de tekst: "TER HERINNERING AAN DE BIJDRAGE GEMAAKT DOOR DIEGENEN DIE VOCHTEN TEGEN DE AGRESSOR VOOR DE VRIJHEID IN DE PERIODE 1942-1945. UITGEREIKT DOOR DE CHINESE KAMERADEN."
Het lint draagt de kleuren blauw, wit, rood, geel, rood, wit en blauw in verticale lijnen.

Grid Lijst
NaamGeboortedatumOverlijdensdatumOnderscheidingen
Conrad, Carl L.00-00-192300-02-1994meer

Bronnen